Kaip tapti LMR nariu?

KODĖL VERTA TAPTI LMR NARIU?

Kviečiame į Lietuvos Respublikos Mediatorių sąrašą įrašytus ir praktikuojančius mediatorius tapti Lietuvos mediatorių rūmų nariais.

Lietuvos mediatorių rūmai – vienintelė mediatorius vienijanti profesinė organizacija Lietuvoje, kurios tikslas – formuoti vieningą mediacijos taikymo praktiką ir mediacijos paslaugų kokybę.

Būti LMR nariu, reiškia, priklausyti profesionaliai, vieningai mediatorių bendruomenei, kuri kelia aukštus profesinės kompetencijos ir etikos reikalavimus savo nariams. LMR nariai gali naudoti savo profilio LMR svetainėje nuorodą ir LMR logotipą reklamuodami savo teikiamas mediacijos paslaugas.

 

LMR svetainė – vienintelis internetinis puslapis Lietuvoje, kurios vartotojai gali greitai ir paprastai surasti mediatorių pagal pageidaujamus kriterijus ir sužinoti daugiau informacijos apie jį. Kiekvienas LMR narys turi savo asmeninį profilį, kuriame pateikiama išsami informacija apie narį: vardas pavardė, nuotrauka, kontaktai, išsilavinimas, patirtis, teikiamų paslaugų spektras, veiklos teritorija, teikiamų paslaugų kalba ir nario pateiktas trumpas prisistatymas.

Buvimas LMR paieškos sistemoje leis potencialiems klientams jus lengviau surasti ir sulaukti daugiau užklausų.

LMR nariu gali tapti mediatorius, turintis bent dviejų jau esamų LMR narių rekomendacijas. Taigi tapti LMR nariu – tai kokybės ženklas, kuris jus išskiria iš kitų Lietuvos Respublikos mediatorių sąraše įrašytų asmemų. Be to LMR paieškos filtro pagalba jus lengviau ras ginčo šalių advokatai, teisėjai ir kiti specialistai.

LMR atstovauja Lietuvos mediatorių interesus ir juos gina valstybinės valdžios ir valdymo, užsienio valstybių institucijose, tarptautinėse ir kitose organizacijose bei aktyviai dalyvauja efektyvios mediacijos paslaugų teikimo sistemos kūrimo procese, teikia pasiūlymus dėl mediatorių veiklos Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijai, kitoms institucijoms.

Tapę LMR nariu, galėsite tapti vieno iš 7 LMR komitetų nariu ir prisidėti prie įvairių LMR iniciatyvų informuojant visuomenę mediacijos klausimais, skatinant mediacijos paslaugas ir užtikrinant šių paslaugų kokybę.

LMR nariai turi galimybę nuolat tobulėti Lietuvos mediatorių rūmų organizuojamuose mokymuose mediacijos temomis ir kelti savo, kaip mediatoriaus, kvalifikaciją. Kelis kartus per metus LMR savo nariams organizuoja mokymus, kuriuos veda geriausi Lietuvos ir užsienio šalių specialistai ir kuriuose dalyvauti gali išskirtinai tik LMR nariai.

Prisijungę prie profesionalios ir vieningos mediatorių bendruomenės, galėsite kas mėnesį dalyvauti LMR narių susitikimuose, kuriuose sprendžiami mediatoriams aktualiausiai praktiniai klausimai, dalijamasi patirtimi ir patarimais. Du kartus per metus LMR nariai susitinka gyvai Kasmentiniame LMR narių sąskrydyje rugsėjo mėnesį ir LMR Kalėdiniame vakare. Šių renginių metu LMR nariai plečia savo pažinčių ratą, klausosi mokymų, ir kuria naujas idėjas, kaip populiarinti mediaciją Lietuvoje.

 

KAIP TAPTI LMR NARIU?

Fizinis asmuo, pageidaujantis tapti Lietuvos mediatorių rūmų nariu, turi atitikti šiuos reikalavimus:

  • teikia mediacijos paslaugas pagal galiojančius teisės aktus;
  • yra nepriekaištingos reputacijos;
  • turi aukštąjį universitetinį išsilavinimą;
  • nepiktnaudžiauja alkoholiu, psichotropinėmis, narkotinėmis ar kitomis psichiką veikiančiomis medžiagomis;
  • turi ne mažiau nei 2 (dvi) jau esamų Mediatorių rūmų narių rašytines rekomendacijas (šis reikalavimas netaikomas Mediatorių rūmų steigėjams);
  • turi reikalingas asmenines savybes vykdyti mediatoriaus veiklą.

Asmuo, norintis tapti Mediatorių rūmų nariu, pateikia Mediatorių rūmų tarybai:

  1. rašytinį prašymą (pasirašytą elektroniniu parašu (nesant galimybei atsiųsti originalų pasirašytą dokumentą registruotu paštu kontaktuose nurodytu adresu), Prašymas dėl įtraukimo į LMR narių sąrašą,
  2. gyvenimo aprašymą (CV),
  3. ne mažiau nei 2 (dvi) jau esamų Mediatorių rūmų narių rašytines rekomendacijas;
  4. nepriekaištingos reputacijos deklaraciją(pageidaujama pasirašyti elektroniniu parašu),
  5. Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybos įsąkymo, patvirtinančio apie mediatoriaus įrašymą į LR Mediatorių sąrašą, kopiją.

Nauji nariai priimami Lietuvos mediatorių rūmų tarybos posėdžio metu.

Tarybos posėdžiai vyksta kiekvieno mėnesio paskutinį trečiadienį, išskyrus liepos mėnesį.

Pripažinimo Mediatorių rūmų nariu klausimas Mediatorių rūmų tarybos posėdyje nagrinėjamas dalyvaujant pretendentui. Pretendentui gali būti užduodami klausimai. Tapus LMR nariu būtina užpildyti Anketą naujo LMR nario profiliui sukurti (3) ir atsiųsti nurodytų el. paštu.

Dokumentus galite siųsti info@lmr.lt Daugiau informacijos telefonu +37068791844.

Profesionalūs ir nešališkas atsakymas į visus klausimus apie mediaciją!

Mūsų savanoriai pasirengę Jums padėti darbo dienomis nuo 9 iki 18 val.