LMR MEDIACIJOS SAVAITĖ 2023

Daugelyje pasaulio valstybių spalio 19 dieną minima Tarptautinė mediacijos diena. Tai puiki galimybė priminti sau, kolegoms ir plačiajai visuomenei, kad nesutarimus, konfliktus ir net teisinius ginčus galima spręsti taikiai. 

Lietuvos mediatorių rūmai siekdami didinti mediacijos sklaidą ir žinomumą, 2023 m. spalio 16-20 dienomis organizuoja renginių ciklą „LMR Mediacijos savaitė 2023“. 

„LMR Mediacijos savaitės 2023“ vizija – organizuoti šviečiamojo pobūdžio diskusijas visuomenei ir įvairių sričių specialistams apie konstruktyvų konfliktų valdymą, taikų ginčų sprendimą ir mediacijos privalumus, suburti profesionalų bendruomenę, kuri dalintųsi savo patirtimi, idėjomis, mediacijos taikymo ir bendradarbiavimo galimybėmis.

2023 m. spalio 16-19 dienomis organizuojami:

  • 4 nuotolinės diskusijos („Zoom“ platformoje) apie galimybes taikyti mediaciją sprendžiant darbo ginčus, konfliktus kylančius švietimo srityje, šeimos ginčus bei mediacijos galimybes baudžiamojoje justicijoje;
  • Edukaciniai užsiėmimai „Mediacijos pamoka“ Lietuvos ugdymo įstaigose;
  • Šviečiamieji atvirų durų renginiai „Kviečiame pasikalbėti apie mediaciją“ mediacijos paslaugas teikiančiose organizacijose;
  • Diskusijos su socialiniais partneriais Lietuvos savivaldybėse;
  • Informacinis nuotolinis renginys („Zoom“ platformoje) asmenims, norintiems tapti mediatoriais, ir / ar Lietuvos mediatorių rūmų nariais;
  • Straipsnių serija žiniasklaidoje, skirta informuoti apie mediacijos naudą visuomenę; 
  • Spalio 20 d. Lietuvos Respublikos Teisingumo ministerijoje vyks baigiamoji renginių ciklo konferencija „Mediacijos raida ir jos vystymosi perspektyvos Lietuvoje“.

Išsamią „LMR Mediacijos savaitės 2023“ renginių ciklo programą jau netrukus rasite www.lmr.lt ir Lietuvos mediatorių rūmų Facebook paskyroje.

Kviečiame Jus ir jūsų atstovaujamos organizacijos darbuotojus  registruotis į renginius pildant registracijos anketas į kiekvienos dienos renginius internete: 

Registracijos forma Šeimos mediacijos dienai;

Registracijos forma Mediacijos baudžiamajame procese dienai;

Registracijos forma Mediacijos ugdymo įstaigose dienai;

Registracijos forma Mediacijos darbo santykiuose dienai;

Registracijos forma konferencijai Mediacijos raida ir jos vystymosi perspektyvos Lietuvoje;  

Išgirsk, suprask, įgalink spręsti!

#mediacijossavaite2023 #mediacija #apiemediacija #LMR #LMRnariai #šeimosmediacija #mokyklinėmediacija #darboginčųmediacija #mediacijabaudžiamojojeteisėje

Profesionalūs ir nešališkas atsakymas į visus klausimus apie mediaciją!

Mūsų savanoriai pasirengę Jums padėti darbo dienomis nuo 9 iki 18 val.